Indsamling af nødhjælp til Ukraine

Indsamling af nødhjælp til Ukraine

Organisationen "Hjælp Ukrainske Børn" har lastet en container med nødhjælp. Foto: Hjælp Ukrainske Børns hjemmeside.

 

 

Ukrainere i Danmark gør, sammen med deres danske venner, en stor indsats for at hjælpe deres mange landsmænd, der er flygtet fra krigen i det østlige Ukraine.

 

Det menes, at der er omkring en million interne flygtninge i Ukraine, og de har et stort behov for hjælp. Flygtningene mangler så at sige alt, hvorfor der i mange danske byer er arrangeret indsamling af tøj (især vintertøj) til både børn og voksne, bleer til babyerne, tæpper, soveposer, køkkengrej, hygiejneartikler, legetøj og meget mere. Det sendes til Ukraine i både store containere og lastbiler.

 

Hospitalsudstyr og ambulancer til Ukraine

 

Det er organisationer som f.eks. "Hjælp Ukrainske Børn", "Bevar Ukraine" og ungdomsorganisationen "Lastivka", der står bag indsamlingerne. Også den danske organisation "Global Medical Aid" er gået ind i hjælpearbejdet. Organisationen er specialiseret i indsamling og forsendelse af medicin og hospitalsudstyr. Således har Global Medical Aid sendt to store lastbiler fyldt med hospitalsudstyr til Østukraine, hvor det benyttes på hospitalerne, hvor der er mange sårede ukrainske soldater. Udstyret er doneret af danske leverandører af hospitalsudstyr. Organisationen har også sendt en ambulance til krigsområdet.

En lastbil med hospitalsudstyr fra Global Medical Aid er ankommet til det østlige Ukraine. Foto: Global Medical Aid.

 

 

"Ambulancer til Ukraine" er endnu en organisation, som samler penge ind for at hjælpe ukrainerne. De indsamlede midler bruges på at købe brugte danske ambulancer, og organisationen har netop kørt tre ambulancer fyldt med hospitalssager til Ukraine.

Tre ambulancer ankommet til Kiev, hvor hospitalssagerne blev sorteret, inden det og ambulancerne blev sendt videre til krigsområdet. Foto: Ambulancer til Ukraine/Facebook.

 

Tekst: Jørgen Deleuran - 28.02.2015

 

 

 

Hjælp Ukrainske Børn

Hjemmeside

Facebook

 

Bevar Ukraine

Facebook

 

Lastivka

Hjemmeside

Facebook

 

Global Medical Aid

Hjemmeside

Facebook

 

Ambulancer til Ukraine

Facebook