En aften i Simferopol

En aften i Simferopol

 

Lige til venstre for Krims parlament lå der i årevis en ruin. Kun bygningens facade ud mod Karl Marx Gade var nogenlunde intakt og støttet af en stålkonstruktion, da det var meningen, at huset skulle genopbygges med facaden bevaret. Årene gik, og ruinen bestod, men i dag er alt forandret.

 

I dag er der ikke længere nogen ruin. Den er fjernet, og i stedet er der blevet lavet et dejligt sted, hvor byens befolkning og turister kan nyde synet af smuk beplantning, flotte bygninger og en installation af granit, lys og vand. I den runde installation er en granitudgave af Krim placeret i vand. Halvøens 9 største byer er angivet med lys - hovedstaden Simferopol med blåt lys. Dertil en jordklode, der langsomt drejer rundt.

 

Børnene er der også tænkt på med en herlig legeplads, hvor ungerne også boltrer sig på de lune sommeraftener, når de er på aftentur med deres forældre. Og er man sulten eller tørstig, står en restaurant klar til at betjene en. Men ellers kan man jo blot slentre rundt eller sætte sig på en bænk og nyde de smukke omgivelser.

 

Sidste billede i serien viser ruinen, som tidligere lå på stedet.

 

Hvert billede vises i 10 sekunder. Du kan på pilene klikke frem og tilbage i billedserien. Ved klik på et billede bliver det stående.

Tekst og foto: Jørgen Deleuran - 16.07.2013