Vine fra Krim

Man kender til vindyrkning og -produktion på Krim tilbage til det 4. århundrede f.Kr. I nyere tid var det prins Lev Golitsyn og grev Mikhail Vorontsov, der startede produktion af vin i begyndelsen af det 19. århundrede.

 

Krim - og det øvrige Ukraine - har været den største leverandør af vin til det tidligere Sovjetunionen, men i 1986 beordrede den daværende præsident Mikhail Gorbatjov, at 1/3 (ca. 800 kvadratkilometer) af Ukraines vinmarker skulle destrueres. Det skete, fordi Gorbatjov ville begrænse befolkningens alkoholforbrug. Imidlertid er produktionen steget kraftigt igen siden år 2000.

 

På Krim er de førende producenter Massandra og Magarach (begge i området omkring Jalta), Koktebel (der dyrker vinen i det tidligere vulkanområde Kara-Dag på Østkrim) samt Inkerman (i området ved Sevastopol).

 

I Krims hovedstad Simferopol har Massandra en butik i Gorki Gade. Her sælges alle de vine, som Massandra producerer. Hvis man ikke kender vinene, kan man købe smagsprøver, inden man bestemmer sig for, hvad man vil købe. Udover at være en meget velassorteret butik, har den også meget smukke lokaler, som danner en perfekt ramme om nydelsen af et glas vin.

 

Hvert billede vises i 10 sekunder. Du kan på pilene klikke frem og tilbage i billedserien. Ved klik på et billede bliver det stående.

Vine fra Krim

Tekst og foto: Jørgen Deleuran - 06.07.2013